Véletlenszerű munkák #1

Nem arról van szó, hogy alkotói válságban szenvedek, csak keresni akartam valami kihívást a Composite Images alkotásaimban. YouTube-on találtam egy csatornát, amin időnként tartanak olyan grafikusi megmérettetéseket, amiben a résztvevők kapnak véletlenszerűen kiválasztott 5-6 képet, azokat bárhogy felhasználhatják, de mindegyiket kötelező használni és a megadott képeken kívül más forrásanyagokat sem használhatnak fel.

Ez igazából nem hangzik annyira bonyolultnak, de amikor olyan komponensek lesznek összeválogatva, amelyek normál esetben köszönő viszonyban sincsenek egymással… na, azokat elég nehéz összekötni. Lehet, hogy vicces, vagy bizarr, vagy érdekesen elgondolkodtató lesz a végeredmény, vagy egy kívülálló feltenné a kérdést, hogy “Ilyen mégis hogy juthat valakinek az eszébe?”, normál esetben lehet, hogy senkinek, de ha azokból az adott anyagokból kell dolgozni, akkor kinek mi jut eszébe.

Ezt én is ki akartam próbálni, így megkértem egy ismerősömet, hogy szabadon válasszon ki nekem néhány véletlenszerű képet, és én azokból összerakok valamit. Az alábbi 7 képet választotta ki nekem:

A kérésem bár úgy hangzott, hogy ne olyan képek legyenek, amik viszonylag könnyen összefüggnek, de mégis ilyen alapanyagokat kaptam. No, sebaj, ez van, ezt kell szeretni. Az ismerősöm arra számított, hogy csak megfogom  képek szereplőit és valahogy véletlenszerűen berakom őket a tavas háttérképre és ezzel el is lesz intézve. Igen, egy amatőr valószínűleg így tenne, 10 évvel ezelőtt talán még én is így tettem volna, de elég profinak és kreatívnak gondolom magam ahhoz, hogy ennél azért kicsit többet ki tudjak hozni ezekből az alapanyagokból. Némi fantáziálgatás után az alábbi végeredmény született:

(Kattints a képre a nagyobb méretért)

Lesznek még ilyen munkák, még én is kíváncsi vagyok rá, hogy milyen alapanyagokat fogok kapni és miket tudok majd kihozni belőlük 🙂