Digitális rajz – Tengerparti portré

Egy újabb digitális rajz, amit egy ismerősömről készítettem születésnapjára. Annyira a maximalizmusra törekedtem ennek a készítésekor, hogy több forrást is felhasználtam, amiből összeraktam a modellemet, s azokat rajzoltam újra a kézügyességemmel… mindezt ahelyett, hogy a képzelőerőmre bíztam volna. Ezt főleg az olyan kritikus helyeken használtam, mint például az arc, hisz a célom az volt, hogy az illető felismerje saját magát a képen. Annyira jól sikerült, hogy azt is fel tudta idézni, melyik fotóját töltöttem le és használtam fel hozzá.

Még mindig van mit fejlődnöm digitális alkotóművészet terén, bár ez a rajzom már nyomokban visszaadja azt a célt, amire törekszem. Ha nem kellett volna forrásokat használnom, akkor sokkal elégedettebb lennék magammal, de ez most élesben ment, nem mertem kísérletezni. Másrészt nagyon sok órát töltöttem vele, nem tudom biztosra, de 70 óránál biztos, hogy többet foglalkoztam vele, de még a 80 órát is meg merném kockáztatni. Részletesen belementem a hajszálak rajzolásába, a szempillákba, az íriszbe, a bőr mintájába, a gyűrődésekbe a ruhán, a mediterráni háttérhangulat érzékeltetésébe stb. Egy szóval bár kiemelt részletességgel törődtem a modellemmel, de háttér aprólékosságait sem akartam a prioritási listám végére helyezni.

Egyelőre ez a legnagyobb mű, amit digitális rajztáblával készítettem, azóta gyakorlok trükköket és technikákat, hogy profi lehessek, de önerőből, tanár nélkül, sajnos csak igen lassan tudok haladni.

(Kattints a képre a teljes méretért)